Fa'ailoga fa'ailoga fa'agasologa o galuega fa'atino

Mea mata (papa) e tuu i totonu o le teuina → sele → stamping hydraulics → faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o le fasi pepa muamua e agavaa → tuʻu i le gaosiga tele → vaega agavaa e ele-faʻamaonia → tuʻu i le teuina
Le manatu ma uiga o le faailoga malulu
1. Fa'amaufa'ailoga malulu e fa'atatau i se faiga fa'apipi'i e fa'aogaina ai se fa'apipi'i fa'apipi'i i luga o se lomitusi e fa'aoga ai le mamafa o mea i le vevela o le potu e mafua ai le vavae'ese po'o le fa'aleagaina o palasitika e maua ai vaega mana'omia.
2. Uiga o le faailoga malulu
O le oloa o loʻo i ai fua mautu, maualuga saʻo, mamafa mama, malo lelei, fefaʻatauaʻiga lelei, maualuga le lelei ma le maualalo o le taumafaina, faʻaogaina faigofie ma faigofie masini.
Fa'avasegaina fa'agasologa autu ole fa'ailoga malulu
E mafai ona aoteleina le fa'ailoga malulu i ni vaega se lua: faiga fa'avae ma le fa'agasologa o le vavae'ese.
1. O le faiga o le fa'atupuina o le palasitika o le avanoa e aunoa ma le ta'e e maua ai vaega fa'ailoga o se foliga ma le tele.
O le faiga o le faiga e vaevaeina i: ata tusi, punou, flanging, faʻapipiʻi, ma isi.
Tusia: O se faiga fa'ailoga e fa'aogaina ai se pa'u ata e liliu ai se avanoa mafolafola (vaega fa'agasologa) i se fasi 'ō'ō matala.
Pi'o: O se auala fa'ailoga e lolo'u ai papatusi, tala'aga, paipa po'o fa'amau i se fa'ailo ma le pi'o e maua ai se foliga patino.
Flanging: O se faiga fa'amaufa'ailoga e fa'aliliuina ai le mea o lo'o i luga o le laupepa i se pito sa'o i luga o se pupuni i luga o le vaega mafolafola po'o se vaega pi'o o le avanoa.
2. O le vavaeeseina o le vavaeeseina lea o laupepa e tusa ai ma se laina taʻavale e maua ai vaega faʻamaufaʻailogaina ma se foliga patino, lapopoa ma le tipiina o luga.
O le vavaeeseina o le faagasologa ua vaevaeina i: blanking, punching, tipi tulimanu, trimming, ma isi.
Avanoa: O meafaitino e vavae ese mai le tasi ma le isi i luga o se pi'o tapuni.A fa'aogaina le vaega i totonu o le pupuni tapuni e fai ma vaega tu'i, e ta'ua o le tu'i.
Avanoa: Pe a vavae ese mea mai le tasi ma le isi i luga o se pupuni tapuni, ma o vaega i fafo atu o le pupuni tapuni e faʻaaogaina e avea ma vaega faʻaoga, e taʻua o le faʻaogaina.
O tulaga mana'omia o lo'o iai nei mo vaega o lo'o gaosia i fale fa'ailoga fa'ailoga e fa'apea:
1. O le tele ma foliga e tatau ona ogatasi ma le meafaigaluega suʻesuʻe ma le faʻataʻitaʻiga na faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi.
2. E lelei le tulaga maualuga.O faaletonu e pei o galugalu, maanuminumi, omo, maosiosia, ma'i ma'i, ma fa'aitu'u e le fa'atagaina i luga.O tuasivi e tatau ona manino ma saʻo, ma o luga ole piʻo e tatau ona lamolemole ma e oʻo lava ile suiga.
3. Malosi lelei.I le taimi o le faiga, o mea e tatau ona lava le palasitika deformation ina ia mautinoa o le vaega e lava rigidity.
4.Lelei galuega.E tatau ona i ai le lelei o le faʻagasologa o le faʻailoga ma le faʻagasologa o le faʻagasologa e faʻaitiitia ai le tau o le gaosiga o le faʻailoga ma le uelo.Stamping processability e faʻalagolago lava pe o faʻagasologa taʻitasi, aemaise lava le faʻasologa o ata, e mafai ona faʻatinoina lelei ma e mafai ona mautu le gaosiga.


Taimi meli: Tes-10-2023